FAQ - Veelgestelde vragen (Sena)

 

Hoe zet ik de Sena helmen aan en uit?

Houd de plus knop en de middelste knop samen 1 seconde ingedrukt.

Je kunt dan direct de status van de batterij controleren:

Als je de helm al op je hoofd heb, zie je natuurlijk de lampjes niet ;)

Gelukkig kan de Sena ook vertellen hoe de status van de batterij is, Houd hiervoor tijdesn het aanzetten de plus knop en middelste knop 3 seconden ingedrukt:

Hoe koppel je je mobiele telefoon? (R1 helm)

Houd 10 seconden de middelste knop ingedrukt om in het 'configuratie menu' te komen:

Vervolgens druk je één keer op de plus toets om in de 'telefoon kopplestand' te komen. De Sena zegt dan ook 'phone pairing' en de LEDjes gaan rood/blauw knipperen:

Nu kun je in het bleutooth instellingen menu van je telefoon, je telefoon laten zoeken naar bluetooth apparaten en de Sena verbinden.

Bij de R2 en M1 helmen houd je de middelste knop 10 tot 12 seconden ingedrukt tot je 'phone pairing' hoort, dan kun je de telefoon koppelen.


Telefoon gesprek aannemen/verbreken

Om een telefoongesprek aan te nemen druk je 1 keer kort op de middelste knop, om te verbreken houd je 2 seconden de middelste knop ingedrukt.


Muziek afspelen

Om muziek af te spelen of te pauzeren, houd je de middelste knop 1 seconde ingedrukt totdat je een dubbele piep hoort.

Tik op de (+) knop of de (-) knop om het volume aan te passen.

Om vooruit of achteruit te gaan, houdt u de (+)-knop of de (-)-knop gedurende 1 seconde ingedrukt.

Er kunnen maximaal drie andere mensen aan de helm worden gekoppeld voor Bluetooth-intercomgesprekken.

Houd de middelste knop op de twee Bluetooth-systemen 5 seconden ingedrukt totdat u de gesproken melding 'Intercom koppelen' of 'Intercom pairing' hoort.

Het LEDje gaat nu rood knipperen te tekenen dat de helm(en) in koppelstand staan.Tik nu nog 1x op de middelste knop op één van beide Sena's en wacht tot de LED's van beide blauw worden.

Herhaal de vorige 2 stappen voor de eventuele 2 andere mensen die je wilt koppelen. Let op je kunt maximaal 3 andere aan je helm koppelen volgens het principe 'eerste erin, eerste eruit' koppel je dus een 4de persoon aan je helm dan vervalt de eerst gekoppelde.

2-weg intercom gesprek starten

Wil je met elkaar spreken 1-op-1, dan doe je dat op de volgende manier. Je kunt een intercomgesprek met een intercomvriend starten of beëindigen door op de middelste knop te tikken. De volgorde van koppelen bepaald hoe vaak je op de knop moet drukken (als je meer dan 1 persoon gekoppeld hebt):

Druk 1x op de middelste knop om verbinding te maken met de laatste gekoppelde persoon.

Druk 2x op de middelste knop om verbinding te maken met de op-een-na-laatst gekoppelde persoon.

En druk 3x op de middelste knop om verbinding te maken met de eerst gekoppeld persoon.


3-weg intercom gesprek starten

Je (A in dit voorbeeld) kunt een drierichtingsintercomgesprek houden met twee andere intercomvrienden (B & C) door twee intercomverbindingen tegelijkertijd tot stand te brengen. Koppel eerst je Sena-systeem (A) met dat van twee andere intercomvrienden (B & C), zie intercom koppelen.

Start een intercomgesprek met een van de twee vrienden in je intercomgroep. Jij (A) kunt bijvoorbeeld een intercomgesprek beginnen met de intercomvriend (B). Of intercomvriend (B) kan een intercomgesprek met jou starten (A).

Vervolgens kun jij (A) de tweede intercomvriend (C) bellen, of de tweede intercomvriend (C) kan zich bij de intercom aansluiten door een intercomoproep naar jou te doen (A).

Nu hebben jij (A) en twee intercomvrienden (B & C) een driewegintercomconferentie.


4-weg intercom gesprek starten

Als er drie intercomvrienden zijn aangesloten, kan een nieuwe deelnemer (D) er een 4-wegintercomgesprek van maken door een intercomgesprek te voeren naar (B) of (C).


Intercom gesprek beeindigen

Bij een 1-op-1 gesprek tikt 1 van de 2 deelnemers aan het gesprek kort op de middelste knop, de verbinding is verbroken.

Multi-way intercom beëindigen

1. Houd de middelste knop 1 seconde ingedrukt totdat je een pieptoon hoort om alle intercomverbindingen te beëindigen.

2. Tik kort op de middelste knop om de verbinding met je eerste intercomvriend te verbreken. Dubbeltik op de middelste knop om de verbinding met je tweede intercomvriend te verbreken.

Hier lees je hoe je Sena's Smart Intercom Pairing-functie gebruikt om het koppelen van je R1 met je vrienden gemakkelijker te maken.

App instellen

Er is een QR-code nodig om je R1 aan je vrienden te koppelen. Om een ​​QR-code te maken, koppel je je Bluetooth-systeem aan je iPhone of Android-smartphone (raadpleeg 'Telefoon koppelen gebruikershandleiding voor meer informatie over het koppelen van de Sena helm aan je smartphone). Open vervolgens de Sena Utility App op je iPhone of Android smartphone.

App voor iPhone

App voor Android

Tik vervolgens op de knop "Smart Intercom Pairing". De app maakt een QR-code voor je Sena helm.

Koppelen

Je moet de QR-code op de smartphone van je vriend scannen om jouw helm aan die van je vriend te koppelen. Tik op de knop "Toevoegen" in de app om de camera van je smartphone te gebruiken om de QR-code op de smartphone van je vriend te scannen.

Wanneer de QR-code van je vriend is gescand, tik je op de knop "Bevestigen" om je helm aan die van  je vriend te koppelen. Herhaal deze stappen om je helm aan je andere vrienden te koppelen.

Selecteer de headset van je vriend in de app voor een handleiding over hoe je een intercomgesprek met hen kunt starten en stoppen.

Andere functies van Smart Intercom Pairing

Naast het eenvoudig koppelen van je headset aan je  vrienden, kun je met Smart Intercom Pairing de naam van de headset van je vriend wijzigen voor gemakkelijke herkenning, de volgorde van je vrienden op je lijst wijzigen en je vrienden van je lijst verwijderen.

Verander de naam van je vriend
Tik op het potloodpictogram aan de rechterkant van de app om de naam van de headset van je vriend te wijzigen en tik op de knop "OK" als je klaar bent.

Verander de volgorde van je vrienden
Tik op de knop "Bewerken" om wijzigingen in je lijst aan te brengen. Tik vervolgens op de naam van de headset van je vriend om deze te selecteren. Je kunt de pijlen omhoog en omlaag gebruiken om ze een plaats hoger of lager te plaatsen of je kunt de dubbele pijlen omhoog en omlaag gebruiken om ze naar de boven- of onderkant van de lijst te verplaatsen. Druk op de terugkeerpijl linksonder om de wijzigingen in de bestelling op je lijst op te slaan.

Een vriend verwijderen
Tik op de knop "Bewerken" om wijzigingen in je lijst aan te brengen. Tik vervolgens op de naam van de headset van je vriend om deze te selecteren. Tik vervolgens op het prullenbakpictogram rechtsonder in de app om je vriend te verwijderen. Druk op de pijl terug linksonder om de wijzigingen in je lijst op te slaan. Opmerking: de app werkt de lijst op jouw helm bij, maar wordt niet bijgewerkt op de lijst van je vrienden, wat een foutmelding zal veroorzaken wanneer je vriend probeert verbinding te maken met jouw helm.

Koppelen met de afstandsbediening (alleen mogelijk met de R1 helm)

1. Schakel het Bluetooth-systeem en de afstandsbediening in.

2. Voer Koppeling via afstandsbediening uit in het Bluetooth-systeemconfiguratiemenu.

Toegang tot afstandsbediening koppelen in het Bluetooth-systeemconfiguratiemenu.

Houd de middelste knop 10 seconden ingedrukt tot je 'configuration menu' hoort, druk vervolgens 4x op de min (-) knop tot je 'remote control pairing' of 'afstandsbediening koppelen' hoort. Bevestig dit door 1 maal kort op de middelste knop te tikken.

Ga naar de koppelingsmodus op de afstandsbediening.

Druk op de RC3 of RC4 8 seconden op de plus (+) knop totdat de LED rood knippert

Het Bluetooth-systeem maakt automatisch verbinding met de afstandsbediening. Je hoort een gesproken tekst, "Afstandsbediening aangesloten", wanneer ze succesvol zijn gekoppeld.

Fabriekreset

Om al je instellingen te wissen en opnieuw te beginnen, kan het Bluetooth-systeem worden hersteld naar de fabrieksinstellingen met behulp van de functie Fabrieksreset in het Bluetooth-systeemconfiguratiemenu.

Druk 10 seconden op de middelste knop.

Tik 2 keer op de min (-) toets tot je factory reset / fabrieksreset hoort.

Bevestig met een tik op de middelste knop.


Wanneer het Bluetooth-systeem niet goed werkt of niet uit wil schakelen, kun je het apparaat eenvoudig resetten.

1. Zoek de pinhole-resetknop onder het Sena-logo aan de achterkant van de helm.

2. Steek voorzichtig een paperclip in het gaatje en druk gedurende 1 seconde met lichte druk op de en foutresetknop.

3. Het Bluetooth-systeem wordt uitgeschakeld.


Om wat makkelijker door het filmpje te 'scrollen' is deze ingedeeld in hoofdstukken. In het filmpje kun je klikken naar de diverse hoofdstukken.

Hoofdstukken

00:00 Introductie

00:20 Verschillen tussen R1,M1 en R2

02:00 Telefoon koppelen

03:43 Sena Utility App

04:15 Telefoon beantwoorden / weigeren en spraakassistent

04:54 Intercom pairing en gebruik intercom

06:29 Koppelen van een derde helm en groepsintercom

08:39 Fabrieks reset

Kies de juiste maat - hoe te meten?


Gebruik een flexibel meetlint of touwtje horizontaal rondom om je voorhoofd, ongeveer 2 à 3 centimeter boven je wenkbrauwen en oren. Trek het lint een klein beetje aan, maar niet te strak. Meet voor de zekerheid 2 keer!
Kies de helmmaat die het dichtsbij je metingen in de buurt komt.

Small 50 ~ 55 centimeter
Medium 55 ~ 58 centimeter
Large 58 ~ 62 centimeter